Suomeksi   In English   På Svenska

EtusivuAjankohtaista Hae kursseille Tilaa esitteitä Yhteystiedot

Ulkosuomalaislapset

Blogit

Sofia: Elämän anatomiaa

Olen Sofia, lukion toista luokkaa käyvä tyttö Helsingistä. Innostun helposti ja rakastan tutkimista. Lista mielenkiinnonkohteistani alkaa kohta olla yhtä pitkä kuin se kuuluisa nälkävuosi, mutta esimerkkeinä mainittakoon amerikkalainen nykykirjallisuus, sarjakuvat, tähtitiede, filosofia ja vieraat kielet. Vapaa-aikani jaan koulutyön, kuvataiteen ja ystävieni kanssa.

Kirjoitan ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä sekä elämästä yleensä omasta näkökulmastani, toisinaan myös sillä toisella kotimaisella eli på svenska. Maailma on loppumattoman yllätyksellinen, pienten ja vähän suurempien kiehtovien asioiden aarreaitta meille uteliaille ja pyrin myös blogissani tuomaan sitä esille.

 

Mirva Palviainen: Opoblogi

Opiskelen pääaineenani ohjausta, jonka lisäksi olen suorittanut elämänkatsomustiedon opettajan pätevyyden. Olen opiskellut myös opetushallinnon ja psykologian perusopinnot. Päiväni kuluvat gradua kirjoittaessa, osa-aikatöitä paiskiessa, läheisten seurassa, paksujen kirjojen parissa ja luetteloita harrastaessa.

Blogin tarkoituksena on tarkastella (opinto-)ohjausta valmistuvan opiskelijan näkökulmasta. Työkokemukseni ohjauksen alalta on kertynyt tähän saakka opetusharjoitteluiden ja osa-aikatöiden kautta, mutta jo nämä lyhyet kokemukset ovat auttaneet muodostamaan näkemyksiä ja mielipiteitä alaan liittyen. Yhtenä suurena vaikuttajana on ollut kesällä 2014 järjestetyn Maahanmuuttajakesälukion opinto-ohjaajana toimiminen.

 

Vieraskynä: Maailman avartajat

Vieraskynässä vaihtuvat kirjoittajat pohtivat itseään kiinnostavia aiheita mm. koulutuksesta ja kulttuurista.

 

Aiemmat blogit:

 

Jaakko Jekunen: Uusin silmin

Nimeni on Jaakko ja opiskelen viidettä vuotta kuvataidekasvatusta. Taiteen maisteriksi valmistuminen häämöttää vielä tulevaisuudessa eikä asiaa ole ainakaan nopeuttanut teoreettisen filosofian pääaineopintojen aloittaminen syksyllä 2012. Opintojen ahertamisen ohessa harrastelen taiteita tekemällä ja kokemalla. Luen myös tolkuttoman paljon kaikkea tietokirjoista filosofiaan ja jännitysromaaneista runokokoelmiin. Kesälukioseuran kyydissä olen ollut kolmena viime kesänä ja loppua ei onneksi näy! Blogissani kirjoitan (taide)kasvatuksesta, leirielämästä sekä itseäni kiinnostavista kulttuuri-ilmiöistä.

 

Kaisla: Tuulessa tanssiva Kaisla

Nimeni on Kaisla. Asun Helsingissä ja opiskelen viimeistä vuotta taidelukiossa. Rakastan postikortteja ja kirjavia räsymattoja. Laulaminen ja kansantanssi kuuluvat mielipuuhiini. Pyrin käyttämään luovuutta myös opiskelussa.

Pohdin blogissani ajankohtaisia kysymyksiä tulevaisuudesta ja jatko-opiskelusta. Haluan nostaa esiin tärkeäksi kokemiani aiheita, kuten monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden. Lisäksi kerron kokemuksistani Kesälukioseuran English Communication Campillä, jossa vietin kesän ikimuistoisimmat hetket.

 

Vilma-Riikka Tiittanen: Maailmojen rajoilla

Minun nimeni on Vilma-Riikka Tiittanen. Olen aktiivinen nuori, jota kiinnostaa kaikki kansainvälisyyteen, monikulttuurisuuteen ja kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen liittyvät asiat ja teemat. Niinpä käsittelen blogissani omiin kokemuksiini perustuen havaintojani maailmasta, kulttuurirajoja ylittävistä ystävyyssuhteista ja kansainvälistymismahdollisuuksista niin ulkomailla kuin Suomessakin.

Opiskelen tällä hetkellä kansainväliseksi luokanopettajaksi sekä työskentelen Kesälukioseuran Maahanmuuttajien ja suomalaisten nuorten MaSu­ryhmässä sekä kouluavustajana. Olen ollut myös kesälukioissa harjoittelijana sekä opettajana ulkosuomalaislasten leirillä.