Suomeksi   In English   På Svenska

EtusivuAjankohtaista Hae kursseille Tilaa esitteitä Yhteystiedot

Kesälukiot

Opiskelu kesälukiossa

Jos olet lukiolainen, peruskoulun päättävä nuori tai ammatillisen oppilaitoksen opiskelija, kesälukio on sinua varten!

Kesälukiosta voit saada kipinän myös jatko-opintoihin ja unelma-ammattiin!

Lue lisää osoitteesta www.kesalukio.fi

Lue kesän 2017 -kesälukioesitettä täällä.

Kesälukiossa voi

Kesälukio on toisenlainen koulu

Kesälukiot järjestetään kurssikeskuksissa ja kansanopistoissa ympäri Suomea tai ulkomailla. Kesälukiot kestävät viikosta kahteen, ja tarjolla on useita eri aineiden kursseja. 

Osa kesälukioista on yleiskesälukioita, joissa opiskellaan pääsääntöisesti lukioaineita. Teemakesälukioiden kurssit painottuvat muun muassa liikuntaan ja urheiluun, ympäristöön ja luovaan kirjoittamiseen.

Kesälukiot soveltuvat myös ulkosuomalaisille nuorille sekä paluumuuttajille, jotka haluavat kehittää suomen kielen taitoaan sekä suomalaisen kulttuurin tuntemustaan. Kesällä 2017 Kesälukioseura järjestää kaksi suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattua kesälukiota. Turengissa järjestetään Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio 31.7.–6.8. Nurmeksessa 17.–25.7. järjestettävässä Urheilu- ja liikuntakesälukiossa on tarjolla liikunnan lisäksi terveystietoa ja halukkaille suomi toisena kielenä -opetusta.

Opiskelu kesälukiossa on kokopäiväistä. Ainevalinnat saat tehdä itse. Kesälukiossa voit keskittyä kunnolla joko yhteen aineeseen tai valita useampia kiinnostavia aineita, joihin et talven aikana ehdi syventyä. Opetuksen lisäksi kesälukiot tarjoavat opiskelijoille majoituksen, ruokailut, retket ja vapaa-ajan ohjelmaa. Kurssikeskuksissa on monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet.

Kesälukioiden tarjoamat lukion oppimäärään kuuluvat kurssit vastaavat sisällöltään, tuntimäärältään (38 tuntia) ja arviointimenetelmiltään lukion opetussuunnitelmille asetettuja vaatimuksia. Kurssien opetuksesta vastaavat pätevät aineenopettajat. Tarjolla on lukion pakollisia, syventäviä ja soveltavia kursseja.

Lukiolaki (§23) oikeuttaa opiskelijan hyväksilukemaan tutkintoonsa muualla suoritetut lukiokurssit, jotka ovat tavoitteiltaan ja sisällöltään lukion opetussuunnitelman mukaisia.

Apurahaa kesälukio-opintoihin

Kesälukioseura myöntää apurahaa kesälukio-piskeluun taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Jos haet apurahaa, tulee sinun lähettää sähköinen apuraha-anomus mahdollisimman pian tai viimeistään 7.5.2017 mennessä. Anomuksen voit täyttää täällä. Voit halutessasi lähettää Kesälukioseuraan jäljennöksiä taloudellista tilannetta selvittävistä asiakirjoista. Jäljennökset voit toimittaa osoitteeseen Kesälukioseura ry, Mariankatu 7 C 1, 00170 Helsinki. Kaikille hakijoille ilmoitetaan mahdollisesta avustuksesta toukokuun puoleen väliin mennessä.

Kesälukioseura on saanut taloudellista tukea apurahojen myöntämiseen Kuluttajaosuustoiminnan säätiöltä.

Lue lisää osoitteesta www.kesalukio.fi