US

Ulkosuomalaiskurssit

Kesälukioseuran hallitus on päättänyt, että kesänä 2017ei järjestetä ulkosuomalaislasten ja -nuorten suomen kielen ja kulttuurin kursseja johtuen valtionavustuksen supistumisesta.

Yli 15-vuotiaille ulkosuomalaisille tarjoamme kesälukioita, joissa voi tavata ulkosuomalaisia ja suomalaisia nuoria, opiskella suomea toisena kielenä ja tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

Suomen kielen ja kulttuurin kesälukion ajankohta on 31.7.–6.8., ja kesälukio järjestetään Turengissa. Toinen erityisesti ulkosuomalaisille nuorille suunniteltu kesälukio on Liikunta- ja urheilukesälukio 17.–25. heinäkuuta Nurmeksessa. Ulkosuomalaiset ja paluumuuttajanuoret ovat tervetulleita myös muihin kesälukioihimme opiskelemaan yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten nuorten kanssa. Erityisesti teemakesälukiomme sopivat myös ulkosuomalaisille nuorille.

Kesän 2017 kesälukioiden tiedot löydät osoitteesta www.kesalukio.fi. Haku kesälukioihin on käynnissä osoitteessa www.kesalukio.fi/hae-kesalukioon.

Voit selata Kesälukiot 2017 -esitettä täällä.

Lisätietoja saa Kesälukioseuran toimistosta

Puhelin +358-9-686 0770 (toimisto)
Sähköposti: toimisto@kesalukioseura.fi
www.kesalukioseura.fi
www.kesalukio.fi
Facebook: Kesälukioseura
Twitter: @kesalukioseura
Instagram: kesalukioseura

Kesälukiot
Kesälukiot on tarkoitettu yli 15-vuotiaille nuorille. Kesälukiossa voit

MATERIAALIA VERKKO-OPISKELUUN JA VINKKEJÄ PALUUMUUTTOA SUUNNITTELEVILLE

Kesälukioseura julkaisee verkossa uutta suomen kielen itseopiskelumateriaalia. Tutustu Lukuportaaseen täällä.

Paluumuuttoa suunnitteleville tai jo paluumuuttaneille perheille Kesälukioseura on julkaissut Suomalainen koulupolku -oppaan, jossa esitellään suomalaista koulujärjestelmää sekä jatko-opintomahdollisuuksia Suomessa paluumuuttajien näkökulmasta. Tutustu julkaisuun täällä.